ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Сарадњом до знања

Конкурс за учешће у пројекту „Унапређење квалитета наставе – развој кључних компетенција кроз мултидисциплинарни приступ – Сарадњом до знања“ расписан је са циљем иновирања наставе које би осмишљавале саме школе у складу са својим капацитетима и потребама.

Основна намера Пројекта јесте да се кроз тематско планирање и постепену трансформацију часова развија нови модел организације наставе, који подразумева повезивање садржаја различитих предмета кроз кооперативни рад наставника. Осим користи за ученике кроз јачање мотивације и инеграцију градива, јачање аутономије школа у креирању наставе и хоризонтално учење и усавршавање су основни принципи којима се води овај пројекат.

Велико нам је задовољство што се на овај конкурс пријавио велики број основних, средњих и неке мештовите школе иако је расписан у јеку завршних испита и послова око краја школске године. То нас је уверило да је ово добар корак, јер су школе показале вољу за унапређење наставе и одговорност за сопствено усавршавање.

31 основна, 20 средњих школа и три мешовите показале су отвореност за примену новог начина рада и то не само што су изразиле вољу већ су и направиле своје акционе планове и уз све послове које доноси крај школске године, осмишљавале нове часове, нове начине рада како би својим ученицима од септембра пружиле ново искуство наставе.

  1. јула Комисија задужена за избор школа састала се и прегледала све пријаве а резултати ће ускоро бити објављени на сајту МПНТР. Ово приликом се захваљујемо свима који су конкурисали и са нестрпљењем чекамо да почнемо рад са одабраним школама.
Loading